Kapustu očistíme, odkrojíme košťál a nakrájíme na menší kousky. Můžeme použít hlávkovou nebo kadeřavou kapustu, je to jedno. Uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, ještě vymačkáme vodu z kapusty, kapustu umeleme na masovém strojku, rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme. Přidáme nakrájený uzený bůček (vegetariáni vynechají :-) ), vejce, hladkou mouku, prolisovaný česnek, pepř. Promícháme a zahustíme strouhankou. Tvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme na oleji dozlatova. Podáváme s brambory nebo kaší.
Rozmarýn
(rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni
i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ...
zobrazit článek